Mapa u dvadest prizora, opisuje imaginarni svijet, neujednačen sustav koji povezuje različita mjesta i razine.
Naglasci izraza su ponekad osobni, ponekad se događaju kao rezultat vanjskih utjecaja a često su jednostavno pogrešni. Nešto poput labirinta koji se mijenja prema raspoloženju promatrača. Cjelinu na okupu održavaju geometrijska strogost rasporeda i naivnost likovne bajke.
Radovi su nastali u periodu između 1981.i 1989. Svim silama sam se trudio da izbjegnem jednostrano tumačenje sadržaja i svrstavanje kolekcije u bilo kakvu umjetničku kategoriju.
Prvo cjelovito izlaganje dogodilo se 1990 u mom ateljeu. U godinama koje su slijedile u Hrvatskoj se dogodio rat, velika društvena i kulturna previranja, tako da je kolekcija tek povremeno pokazivana užem krugu prijatelja. U jednoj takvoj prilici, uvjerili su me da je pokušam objaviti u tiskanom obliku. Trebalo mi je gotovo dvije godine da riješim tehničke probleme prebacivanja predložaka ovakvih dimenzija i zahtjevnih textura u digitalni oblik.

Split 2015.
Robert Ćaleta
Autor

PRAVA

Sva prava objavljivanja ili reprodukcije, kako cijelih radova tako i njihovih dijelova pripadaju autoru. Objavljivanje i korištenje istih je moguće samo uz pismeno odobrenje. Ukoliko želite upotrijebiti neki od sadržaja mape za ilustraciju ili grafičko rješenje, molimo vas da zahtjev pošaljete putem email adrese.

KONTAKT

PRINT

Posteri (format 100 x 70 cm) printani su na dvije vrste papira:


1) Fine Art (kunstdruck semi matte 150 gsm paper)
2) Museum Quality (Hahnemühle Photo Rag 188 gsm paper)
Pakovanje: Kartonski valjak 174x80x0,02 cm

Stranicu unaprijedio MID export-import d.o.o.